“Ik heb op andere manieren naar de wereld en mezelf leren kijken. Door stap voor stap naar mezelf te kijken kwam ik erachter waar mijn talenten liggen en waar ik energie uit haal en enthousiast van wordt (en waarvan juist niet). Ik wist eigenlijk al wel waar ik enthousiast van werd, maar nu kan ik ook uitleggen waarom ik ergens enthousiast van wordt en vooral, kon ik dit vervolgens gebruiken om een studie te kiezen.”

Ik ben Mila (18 jaar). Aan het begin van dit schooljaar ben ik bij de Jonge Helden Academie gekomen. Ik had het afgelopen jaar mijn havo diploma gehaald en omdat ik niet wist welke opleiding ik wilden gaan doen (en echt niet door een gebrek aan opendagenbezoekjes), had ik uiteindelijk gekozen voor een tussenjaar. Dit bleek een erg goede keuze voor mij.

Ik heb erg veel gehad aan de Jonge Helden Academie. Het is een fijne plek met fijne mensen waar ik goed heb kunnen werken en ontdekken. Ik heb op andere manieren naar de wereld en mezelf leren kijken. Door stap voor stap naar mezelf te kijken kwam ik erachter waar mijn talenten liggen en waar ik energie uit haal en enthousiast van wordt (en waarvan juist niet). Ik wist eigenlijk al wel waar ik enthousiast van werd, maar nu kan ik ook uitleggen waarom ik ergens enthousiast van wordt en vooral, kon ik dit vervolgens gebruiken om een studie te kiezen. De enorme keuze mogelijkheden die we hebben ben ik weer als een voorrecht gaan zien, ipv iets waar ik door de bomen het bos niet meer kan zien. Met namen door de gast-helden, die vertelden over vele verschillende routes die mensen hebben genomen en welke motivatie ze daarvoor hadden.

Ook heb ik veel gehad aan de verschillende manieren hoe je een studie kan onderzoeken en uitpluizen. Met name van opendagen en meeloopdagen kwam ik veel positiever terug. Misschien niet in eerste instantie omdat ik DE studie had gevonden, maar wel omdat ik veel te weten was gekomen door EIGEN initiatief (ipv achter mijn vader aan slenteren).
Dat voelt goed, ik kan het zelf en dit is mijn keuze.

Bedankt Rogier, Mick, Geert, Alisa, Sybren en vooral ook mijn mede jonge helden!

Ben jij ook benieuwd wat de Jonge Helden Academie voor jou kan betekenen?

Plan Kennismaking
×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×