Wat is de Jonge Helden Academie?

In de Jonge Helden Academie word je begeleid naar jouw persoonlijke en bewuste keuze voor studie of werk.

De Jonge Helden Academie geeft je een plek waar je op maat, in je eigen tempo en onder professionele begeleiding werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Je onderzoekt en ontdekt wat voor jou belangrijk is en waar het voor jou om gaat!

We staan stil bij wat je al weet en kunt zodat duidelijk wordt wat je daarna nog meer moet ondernemen. Want je gaat aan de slag om uit te vinden wat er in de opleidings-, beroepspraktijk en samenleving van je wordt gevraagd aan kennis, vaardigheden en houding.

In de Jonge Helden Academie kijken we ook naar jouw ervaringen die je op de andere dagen opdoet, bijvoorbeeld in je bijbaan.

Zo leer je jouw ambities en persoonlijke doelen succesvol afstemmen op de verwachtingen en mogelijkheden van jouw omgeving (werk, studie en privé).

Durf te stralen! Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden

- Nelson Mandela -

Waarom?

Het valt niet mee om in deze tijd een bewuste eigen keuze te maken voor een studie en een (bij)baan. Zoveel mogelijkheden en tegelijkertijd de keuzestress omdat je vooraf graag zeker wilt weten dat je de juiste keuze maakt. Uitvalcijfers in het MBO, HBO en WO laten duidelijk zien dat het meer tijd, aandacht en begeleiding vraagt om tot een goede studiekeuze te komen. Hetzelfde geldt voor het vinden van een (bij)baan. Er wordt veel van je gevraagd en het is een hele klus om een studie of baan te vinden die voldoet aan jouw verwachtingen.

Daarom bestaat de Jonge Helden Academie! We hebben een aanpak ontwikkeld waar je je leven lang iets aan hebt bij het maken van dit soort belangrijke keuzes.