Individueel traject

Voor jongeren tussen 23 en 26 jaar.

Jij hebt het voor het kiezen!

De Jonge Helden Academie helpt je bij het maken van de juiste keuzes wat betreft jouw studie of loopbaan.

Jouw persoonlijke ontwikkeling!

Ben je bijna klaar met je studie, maar heb je echt geen idee wat je hierna wil doen? Of werk je al een tijdje, maar merk je dat je in je huidige baan niet op je plek zit? Je hebt een belangrijke keuze te maken en dit kan ontzettend lastig zijn. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, waardoor het logisch is dat je het overzicht kwijtraakt of niet eens weet waar je moet beginnen. Waarom dan niet een aantal maanden de rust en de tijd nemen om te bedenken wat jij graag wil doen met je toekomst en hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen? Waar liggen jouw interesses? Waar ben jij goed in? En waar word je echt gelukkig van?

De Jonge Helden Academie helpt jou bij het vinden van een antwoord op deze vragen. Je ontdekt jouw kwaliteiten en ambities op een manier die bij jou past. Zo leer je wat je kunt en wil, en vergroot je jouw zelfvertrouwen!

Hoe doen wij dit?

Persoonlijke begeleiding
Het traject is volledig op maat gemaakt naar jouw persoonlijke wensen en doelen. We zorgen ervoor dat de begeleiding aansluit bij wat jij nodig hebt. We willen een klimaat creëren waarbij jezelf optimaal kunt ontwikkelen. Dit kan individueel of in een groep. Jij bepaalt samen met ons hoe jouw traject eruitziet.

Flexibel starten
Dat is handig als je onverwacht eerder bent teruggekomen van je wereldreis of als je bij je huidige baan niet op je plek zit. Je komt op een vaste dag per week naar de Jonge Helden Academie. Op de overige dagen doe je ervaringen op die je helpen bij het proces.

Je eigen onderwerp(en)of projecten
Op de Jonge Helden Academie krijg je de kans om aan de slag te gaan met onderwerpen en projecten die jou interesseren. Misschien heb je al een idee over wat voor baan je graag zou willen of heb je al een tijdje een plan voor een eigen bedrijf in je hoofd zitten. Voordat je hieraan begint, wil je natuurlijk graag weten of dit echt bij je past en of je de juiste vaardigheden bezit. Bij ons krijg je de kans om dit uit te zoeken. Door aan de slag te gaan met onderwerpen en projecten die jou aanspreken, ontdek je wat voor baan je echt wilt.

Waarom is dit echt iets voor jou?

De juiste keuze voor een opleiding of (bij)baan maken kan lastig zijn. Zeker op jouw leeftijd is het logisch dat je nog niet precies weet wat je wil. Je hebt wellicht nog nooit de kans of tijd gehad om dit te onderzoeken of uit te proberen. Er is een overvloed aan mogelijkheden, waardoor je al snel het overzicht kwijt raakt. De banenmarkt is constant in beweging en de toekomst is lastig te voorspellen. Dit kan zorgen voor keuzestress. Je wil zeker de juiste beslissing nemen ene voorkomen dat je het niet naar je zin hebt op je werk.

Een persoonlijk ontwikkelingsjaar bij de Jonge Helden Academie kan een zinvolle vervolgstap zijn. Misschien heb je al een idee over wat voor baan je graag zou willen of heb je al een tijdje een plan voor een eigen bedrijf in je hoofd zitten. Voordat je hieraan begint, wil je natuurlijk graag weten of dit echt bij je past en of je de juiste vaardigheden bezit. Bij ons krijg je de kans om dit uit te zoeken.

Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met opleiden, coachen en adviseren van mensen bij leren en werken. We hebben een aanpak ontwikkeld waar je je leven lang iets aan hebt bij het maken van belangrijke keuzes. Gebaseerd op wie jij bent, wat jou interessant lijkt en waar je goed in bent. Je ontdekt wat je echt wilt en kunt. Door aan de slag te gaan met onderwerpen en projecten die jou aanspreken, ontdek je wat voor baan of vervolgstudie echt iets voor jou is. Zodat ben je op en top voorbereid op een volgende stap in jouw loopbaan.

Een persoonlijke ontwikkelingsperiode bij de Jonge Helden Academie kun je overigens flexibel starten. Gedurende het jaar zijn er meerdere instapmomenten mogelijk. Als je bijvoorbeeld een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt of bij je huidige baan niet op je plek zit. Of als je onverwachts eerder bent teruggekeerd van je wereldreis. De keuze is aan jou.

Wat ga je precies doen?

Allereerst willen we je natuurlijk leren kennen. We kijken naar jouw ervaringen op het gebied van studie en werk, en ook naar activiteiten als stages, cursussen, nevenactiviteiten bij je studie en de reizen die je hebt gemaakt. En natuurlijk vooral naar waar jij graag mee aan de slag wilt. Met gerichte opdrachten, ervaringen en contact met anderen zorgen we dat je jouw eigen koers kunt bepalen.

Afhankelijk van wat jij interessant vindt, brengen we je in contact met mensen uit ons uitgebreide netwerk die hun kennis en praktijkervaringen met jou delen. Zoals ondernemers, vaklui, kunstenaars, topsporters, managers, ICT’ers en hulpverleners. En ook docenten, leidinggevenden van opleidingen en ondernemende jonge mensen die bijvoorbeeld in het buitenland hebben gestudeerd of gewerkt. Door te praten en ervaringen uit te wisselen met experts uit allerlei vakgebieden kom je erachter wat je zelf wil en wat er bij jou past.

Hiernaast gaan we aan de slag met thema’s die van belang zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We zorgen ervoor dat je klaar bent om de juiste keuzes te maken voor jouw toekomst en om een goed gemotiveerde loopbaankeuze te maken. Zodat je stevig in je schoenen staat op de arbeidsmarkt. Hoe we dit aanpakken, bepaal jij zelf. Je doorloopt een gevarieerd en intensief traject dat helemaal op maat gemaakt is voor jou. Een ervaring waar je je hele leven plezier en profijt van hebt.

Bij de Jonge Helden Academie ontwikkel je het vervolg van jouw eigen levensverhaal: your best step forward!

Hoe ziet dat er uit?

Eerst willen we je natuurlijk leren kennen. Daarbij kijken we naar jouw ervaringen op het gebied van studie en werk, maar ook andere activiteiten, zoals stages in het buitenland, commissies, cursussen of verre reizen. Verder kijken we tijdens de kennismaking naar wat jij graag zou willen en welke banen jou interessant lijken. Door middel van gerichte opdrachten, ervaringen en contact met anderen, zorgen we dat je jouw doelen bereikt.

Afhankelijk van wat jij interessant vindt, brengen we je in contact met mensen uit ons netwerk, zodat zij hun kennis en ervaringen met jou kunnen delen. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemers, vaklui, kunstenaars, topsporters, managers, ICT’ers en hulpverleners, maar ook docenten, leidinggevenden van opleidingen en jongeren die bijvoorbeeld in het buitenland hebben gestudeerd of gewerkt. Door te praten met mensen uit het vak, kom je erachter wat je zelf wilt en of iets bij jou past.

Ook stellen we een aantal thema’s aan de orde die essentieel zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We kijken samen hoe we jouw competenties verder kunnen ontwikkelen, zodat je in staat bent een gemotiveerde loopbaankeuze te maken en stevig in je schoenen staat op de arbeidsmarkt.

Jij bepaalt in nauw overleg met ons hoe het traject dat je doorloopt eruit komt te zien. Belangrijk is dat het traject aansluit bij jou als persoon en dat jij je maximaal kunt ontwikkelen. Aan het einde van het traject ben je toe aan de volgende stap in je carrière. 

We bieden je een gevarieerd en intensief traject. Daar hebben we ervaring mee want we werken al jarenlang met het opleiden, coachen en adviseren van mensen als het gaat om leren en werken.

Kosten van een individueel traject

De kosten van dit individuele traject zijn €1.495 inclusief 21% BTW. Het tarief voor het verlengen van per sessie à 1,5 uur is €125 inclusief 21% btw.

Enkele ervaringen van oud-deelnemers

Klik op de naam om de complete ervaring te lezen

×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×