Eva heeft een tussenjaar en is net terug uit Costa Rica! Onderstaand lees je haar reisverhaal en haar ervaringen bij de Jonge Helden Academie. Een super verslag van haar tussenjaarprogramma!

Geweldig gehad in Costa Rica!

Costa Rica was mijn eerste reis alleen, en het was perfect voor mij als 17-jarige. Je bent met een groep op een leuke locatie en leert zo heel snel andere mensen kennen. En het is ideaal dat de activiteiten al geregeld zijn, zoals surfen en Spaanse les. Het surfen was heel gaaf, de surfleraren zijn erg aardig en geven goede tips. De Spaanse lessen kunnen soms best moeilijk zijn, want je moet wel 2 uur lang continu opletten. Maar het was wel heel leuk om te leren. Verder zijn er ook nog optionele activiteiten; zoals een waterval bekijken, een hike, ziplinen, bungeejumpen, paardrijden en een boottour naar een ander eiland. Mijn ervaringen met die activiteiten waren echt heel vet, sommige zijn wel een beetje prijzig, maar zeker de moeite waard.

Soms kan reizen ook iets minder leuk zijn, dat hoort er ook zeker bij. Voor mij kwam dit punt aan toen ik was gevallen bij de waterval. Ik moest gelijk naar het ziekenhuis (hechtingen in mijn knie en in mijn elleboog). Ondanks dat ik daardoor een weekje weinig heb kunnen doen, heb ik er wel veel van geleerd. De organisatie in Costa Rica zorgde er ook voor dat als ik een activiteit miste, ik die een andere keer kon inhalen, dat was heel fijn.

Een eerste reis is best wel spannend: hoe je het gaat vinden en of je leuke mensen leert kennen. Ik heb daar veel geleerd over mezelf en hoe ik om ga met verschillende situaties. De mensen bij het verblijf zijn ook heel gezellig, je kunt altijd vragen om advies over activiteiten en je vragen stellen. Ik heb in Costa Rica echt een geweldige tijd gehad!

 

Hoe heb jij jouw tijd op de Jonge Helden Academie ervaren?

Super leerzaam! Ik heb veel dingen over mezelf ontdekt in een korte tijd. Het was fijn om het tussenjaarprogramma met een klein groepje te doen. Zo kreeg je zelf meer persoonlijke aandacht, heb je tijd om het over je ontwikkeling te hebben en leer je elkaar beter kennen.

 

Wat heb je over jezelf ontdekt?

Ik heb door dit traject ontdekt hoe ik leer, hoe ik dingen aanneem, hoe ik gemotiveerd raak, hoe ik dingen doe en waar ik heel goed in zou kunnen worden. Ook ga je kijken welke studies je hieraan kunt koppelen zodat je iets gaat doen wat je leuk vindt en  waar je ook nog goed in bent. Ik vind het ook fijn dat de reis bij het programma zit, want op reis gaan is ook persoonlijke ontwikkeling (op reis kom je jezelf ook tegen en leer je jezelf beter kennen).

 

Wat heeft je deelname jou tot nu toe opgeleverd?

Dat je moet doen wat je leuk vindt en niet wat andere mensen zeggen wat jij moet gaan doen. Ik ga naar studies kijken waarvan ik van tevoren niet eens wist dat ze bestonden. Tegen ouders van kinderen die dit traject willen volgen wil ik zeggen dat je na 2 maanden niet per se je studiekeuze al gemaakt moet hebben. De Jonge Helden Academie laat zien hoe je naar studies kunt kijken en hoe je ze moet “doorzagen.” De kennis die ik heb opgedaan neem ik mee bij het maken van mijn studiekeuze na de reis.

 

Raad je het Held op Reis tussenjaarprogramma aan?

Jazeker! Want het helpt voor je persoonlijke ontwikkeling. Je gaat kijken hoe je leert, wat je talenten zijn en wat je minder sterke punten zijn. Het is goed om eerst jezelf een beetje te leren kennen voordat je je studiekeuze maakt! En je gaat daarna op reis natuurlijk… dus daarom is het ook zeker een aanrader!

Held op reis een uniek tussenjaarprogramma dat persoonlijke ontwikkeling combineert met het maken van onvergetelijke reis. Dit tussenjaarprogramma is in samenwerking met Activity International.

×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×