Held op reis

Buitenlandreis tijdens je tussenjaar

Een tussenjaar waar je blij van wordt!

Wil jij meer zelfvertrouwen om een (studie)keuze te maken en te bepalen wat je na je tussenjaar gaat doen? En tegelijkertijd ontdekken waar je echt blij van wordt, wat je sterke kanten zijn en waar jouw talenten liggen? Een tussenjaar is hét moment om naast jezelf, ook de wereld te verkennen.

Haal het maximale uit je reis en jezelf met dit nieuwe tussenjaarprogramma!

Boek meteen je reis of neem contact met ons op.

Reizen en jezelf leren kennen!

Ga in je tussenjaar onbezorgd op reis en denk na over je toekomstplannen. Dit verhelderende tussenjaarprogramma helpt je om je eigen keuzes te maken. In drie maanden tijd ontdek je wie je bent, wat je wilt en ga je op reis om dit verder te onderzoeken. Om jou de mogelijkheid te geven om een toffe reis te maken zijn we de samenwerking aangegaan met Activity International. Zo kun jij jouw persoonlijke ontwikkeling combineren met internationale ervaringen. Kortom een super combinatie in binnen- en buitenland voor een geslaagd tussenjaar!

Waardevolle inzichten en fantastische uitzichten!

Eerst ben je twee maanden in Nederland en ga je bezig met je persoonlijke ontwikkeling. Onder begeleiding van een ervaren coach duurt dit twaalf dagen. Je leert onder andere waar je goed in bent en hoe je keuzes maakt. Daarnaast heb je genoeg tijd om te werken en geld te verdienen voor je reis. Je krijgt inzichten in jezelf voordat je aan de derde maand, en het avontuurlijkste deel van het tussenjaarprogramma begint; je reis! Jij kiest zelf waar de reis naar toegaat. Wordt het surfen in Costa Rica, op safari in Zuid-Afrika, vrijwilligerswerk in Sri Lanka of wildlife spotten in Namibië. Een ding is zeker: je gaat in 4 weken tijd heel veel nieuwe dingen beleven. Ook ga je in het buitenland jezelf nóg beter leren kennen.

Na je reis heb je meer ‘bagage’ en heb je een afsluitend gesprek met je coach. In dit gesprek bespreek je wat je uit het programma hebt gehaald en welke stap je neemt voor je toekomst. Dus wordt het een studie, ga je werken of start je een eigen bedrijf? Jij kiest! Want jij bent de #held van jouw toekomst.

 

Keuze uit vier tussenjaar reizen

Zoveel om uit te kiezen… wordt het Afrika, Azië of Midden-Amerika? We hebben vier reizen voor je uitgezocht die perfect in je tussenjaar passen. Welke reis je ook kiest, er zijn ook altijd andere (internationale) reizigers die dezelfde reis maken. Supergezellig en een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.
Je kunt kiezen uit:

 • Safari en vrijwilligerswerk in Zuidelijk Afrika: Bij deze Kruger to Coast reis begin je met een safari in het Kruger park in Zuid-Afrika. Dan doe je vrijwilligerswerk in Swaziland, waarna je reis eindigt aan de kust van Mozambique waar je gaat snorkelen en kajakken! Een heerlijke combi!
 • Vrijwilligerswerk in Namibië: Je gaat 3 weken naar een uniek wildlife-opvangcentrum, waar je meehelpt bij het verzorgen van dieren. Hier kun je overnachten in een reservaat waar je neushoorns kunt spotten! Daarnaast help je nog een weekje mee bij een onderzoeksproject. Het onderzoeksproject ligt in het 30.000 hectare grote TimBila reservaat. Zo zie je 2 topplekken in Namibië.
 • Vrijwilligerswerk in Sri Lanka: In het tropische Zuiden van Sri Lanka kun je kiezen uit verschillende sociale projecten en verblijf je in een gezellig vrijwilligershuis vlak bij het strand. De projecten zijn op het gebied van onderwijs, kinderopvang en women empowerment. Na het werk kun je met de andere vrijwilligers nog lekker even naar het strand. Perfect toch!

 

 • Groepsreis in Costa Rica: In deze gezellige groepsreis leer je surfen, krijg je Spaanse lessen, doe je vrijwilligerswerk en ga je op excursie naar het Monteverde National Park. Dit is een populaire reis, dus wees er op tijd bij!

Jonge Helden Academie ook na je reis?

Alles uit je reis halen gaat het beste als je weet wie je bent. Daarom ben je de eerste twee maanden bezig met het leren kennen van jouw talenten, jouw motivatie, wensen en ambities. We kijken naar wie je bent, wat je hebt gedaan en wat je doelen zijn. Dat doe je op onze locatie in Nijmegen, het programma en de activiteiten worden op jou aangepast. Onder begeleiding van ervaren coaches werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je bent een of twee dagen per week op de academie.

Als je terugkomt van je reis heb je vast veel over jezelf geleerd, dit bespreken we in je afsluitende gesprek.
Jij hebt straks een rugzak vol argumenten voor je gemaakte keuze! Heb je meer hulp nodig bij het bedenken wat je na je tussenjaar gaat doen? Dat kan je je coaching verlengen!

Wil je meer info over onze werkwijze? Plan dan een vrijblijvende kennismaking via deze link.

Tussenjaarprogramma in het kort

 • 3 maanden
 • 2 maanden persoonlijke ontwikkeling (12 trainingsdagen)
 • Maand 1; jouw talent, jouw motivatie en hoe jij keuzes maakt
 • Maand 2; tools voor een goede studiekeuze, baan of eigen bedrijf
 • Maand 3; een reis van 4 weken
 • Afsluitend gesprek met coach na terugkomst van je reis
 • Je kiest uit een van de 4 reizen; Namibië, Zuidelijk Afrika, Costa Rica of Sri Lanka
 • Op reis met andere (internationale) jongeren
 • Vanaf 17 jaar. Behalve voor de Namibië reis, deze is vanaf 18 jaar
 • Mogelijkheid tot verlengen van je buitenlandreis
 • Mogelijkheid tot verlengen van je persoonlijke ontwikkelingstraject
 • Waardevolle inzichten en fantastische uitzichten!

Waarom een tussenjaar?

De keuze is reuze! Er zijn honderden studies en mogelijkheden als je klaar bent met je middelbare school. Daarom snappen we heel goed dat je even bedenktijd nodig hebt en dat je een tussenjaar wilt nemen om je te oriënteren op je toekomst. Met het tussenjaarprogramma van Activity International en de Jonge Helden Academie heb je een tof en goed doordacht tussenjaarplan.

Maak je eigen tussenjaar bucketlist!

Wat wil jij in je tussenjaar doen, wat staat er op je bucketlist? Wat dacht je van: nieuwe mensen ontmoeten, uit je comfortzone stappen, ontdekken wat je talenten zijn, een verre reis maken, zelfstandiger worden, een nieuwe taal leren, meer zelfvertrouwen krijgen, duikbrevet halen, studiekeuze maken, vrijwilligerswerk in het buitenland doen of een cocktailtje aan het strand!

Kies je eigen tussenjaarplan en plan een aantal voor jou belangrijke dingen zodat je tussenjaar nuttig en leuk wordt.

 

 

Prijzen

Prijzen 2024

€3200 – Tussenjaarprogramma met reis naar Sri Lanka (4 weken sociaal vrijwilligerswerk)
€4300 – Tussenjaarprogramma met reis naar Namibië (3 weken Wildlife-opvangcentrum + 1 week onderzoeksproject)
€4450 – Tussenjaarprogramma met reis naar Costa Rica (4 weekse groepsreis)
€4450 – Tussenjaarprogramma met reis naar Zuidelijk Afrika (4 weekse groepsreis)

Inbegrepen:

 • Keuze uit vier reizen (via Activity International).
 • Accommodatie tijdens je buitenlandreis
 • Begeleiding door onze partnerorganisatie ter plaatse
 • Hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis
 • 12 dagen persoonlijke ontwikkeling (verdeeld over 2 maanden) bij de Jonge Helden Academie
 • Persoonlijke begeleiding van een coach in Nederland

Niet inbegrepen:

 • De reiskosten naar de Jonge Helden Academie
 • Kosten voor je vlucht
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke kosten voor excursies, lokale reiskosten, extra maaltijden en drankjes, vaccinaties e.d.

 

 

Startdata (onder voorbehoud)

2024

 • 9 januari start je met je Jonge Helden traject. Je buitenlandreis is dan in de maand maart.
 • Data waarop je op onze locatie in Nijmegen bent: 9, 15, 16, 23, 29 en 30 januari; 5, 6, 19, 20, 26, 27 februari.
 • Na je reis plannen we een eindgesprek met je in.
 • Begin april start je met je Jonge Helden traject. Je buitenlandreis is dan in de maand juni.
 • Begin september start je met je Jonge Helden traject. Je buitenlandreis is dan in de maand november.

Let op! Wil je een afwijkende startdatum voor het tussenjaarprogramma, neem dan even contact met ons op. We kunnen het programma aanpassen op jou!

Is jouw hart hier sneller van gaan kloppen?

 

×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×