De Jonge Helden Academie opent in september nieuwe locaties in Enschede en Zwolle. Met Nijmegen komt het aantal vestigingen hiermee op drie. Op de Jonge Helden Academie krijgen jongeren in een persoonlijke ontwikkelingsperiode begeleiding bij het maken van de juiste keuze voor een opleiding, een leuke baan of een eigen onderneming. Motieven van jongeren om deel te nemen kunnen onder meer zijn dat ze niet weten wat ze willen na hun diploma of dat ze een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Veel jongeren kiezen ervoor om in 2022-2023 eerst iets anders te gaan doen en pas in 2023-2024 te gaan studeren als er weer een studiebeurs is.

Oprichters Marieke van Baars en Rogier van Aanholt lichten toe: “De Jonge Helden Academie bouwen we uit naar een landelijk netwerk. In Nijmegen zijn we al actief sinds 2014. Met deze nieuwe plekken kunnen jongeren uit heel Oost- en Noord-Nederland binnenkort één dag per week bij de Jonge Helden Academie een persoonlijk ontwikkelingstraject volgen. Op andere dagen doen zij gericht praktijkervaringen op. Tijdens hun traject werken ze in een kleine groep deelnemers op hun eigen manier, in eigen tempo en onder professionele begeleiding aan hun persoonlijke ontwikkeling. Zo ontdekken ze wat voor hen belangrijk is en wat goed bij hen past als vervolgstap.”

Kansen voor jongeren

In Enschede komt de Jonge Helden Academie in Spinnerij Oostveld, broedplaats voor ondernemerschap en creativiteit. Janine Wegman gaat deze locatie leiden: “De zoektocht van jongeren naar wie zij zijn en waar ze plezier van krijgen inspireert me om deze uitdaging aan te gaan. Ik zie veel kansen voor jongeren om in een persoonlijk tussenjaar leren, werken en eventueel reizen te combineren. Hiermee kunnen zij in een cruciale fase hun leven verrijken en ervaringen opdoen waar ze ook in de toekomst veel profijt van hebben. Geweldig om dit samen met de Jonge Helden Academie in het oosten van Nederland mee mogelijk te maken.”

Bij de vestiging in Zwolle wordt Rogier van Aanholt coördinator. ‘De regio Zwolle heeft talentontwikkeling en een leven lang leren hoog in het vaandel staan. De vraag om de Jonge Helden Academie te starten is ons al vaker uit meerdere plekken in het land gesteld. Met alle lokale organisaties uit onderwijs, overheid en bedrijfsleven zien we daarom in deze regio een uitstekend klimaat om de bewezen effectieve aanpak voor nog meer jongeren toegankelijk te maken en duurzame verbindingen aan te gaan. Zoals een Jonge Held uit het Oosten ooit zo treffend zei: ‘Eens jonge held, altijd jonge held!’

Kennis maken

Kom je uit de buurt van Zwolle, Enschede of Nijmegen en denk je dat de Jonge Helden Academie potentieel interessant voor je is? Voor alle vestigingen kunnen geïnteresseerde jongeren een afspraak maken voor een volledige vrijblijvende persoonlijke kennismaking met een coach door zich aan te melden via onderstaande button.

×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×