Groepstraject

Voor jongeren tussen 16 en 23 jaar.

Jij hebt het voor het kiezen!

De Jonge Helden Academie helpt je bij het maken van de juiste studiekeuze of bij het zoeken van een leuke baan.

Jouw persoonlijk ontwikkelingsjaar!

Je diploma op zak, maar geen idee wat je nu wilt doen? Twijfel je nog over je studiekeuze of weet je niet welke baan bij jou past? Een tussenjaar kan je de tijd en ruimte geven om te bedenken wat jij graag wil doen met je toekomst en hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen. Wie ben jij? Waar ben jij goed in? En waar word je echt blij van?

De Jonge Helden Academie helpt jou bij het vinden van een antwoord op deze vragen. Je ontdekt jouw kwaliteiten en ambities op een manier die bij jou past. Zo leer je wat je kunt en wil, en vergroot je jouw zelfvertrouwen!

Hoe doen wij dit?

Dat doen we door je één dag in de week te begeleiden en daarnaast stimuleren wij jou om te gaan werken. Waar werken we naar toe? Dat jij straks met minimaal 26 argumenten jouw gemaakte keuze kunt onderbouwen.

Persoonlijke begeleiding
Op de Jonge Helden Academie kijken we naar jou als persoon en naar wat jij nodig hebt. We kijken samen naar wie jij bent en wat jouw doelen zijn en passen daar het programma en de activiteiten op aan. We zorgen voor een werkwijze waar jij je goed bij voelt en waarbij jij je eigen leerstijl kunt volgen. Je doet dit een groep van max 12 deelnemers.

Flexibel starten
Deze flexibiliteit is handig als je bijvoorbeeld een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt en je huidige studiejaar niet af wil maken of als je onverwachts eerder hebt moeten terugkomen van je wereldreis.

Je eigen onderwerp(en) of projecten
Op de Jonge Helden Academie krijg je de kans om aan de slag te gaan met onderwerpen en projecten die bij jou passen. Misschien heb je al een idee van wat je interessant vindt of heb je zelfs al een plan in je hoofd zitten. Maar hoe kun je weten of je hier nou echt je studie of je baan van wil maken? Je hebt waarschijnlijk nog nooit de kans of tijd gehad om dit te onderzoeken of uit te proberen. Door aan de slag te gaan met onderwerpen die jou interessant lijken, ontdek je wat je echt wilt en kunt. Dit kun je alleen doen of samen met anderen.

Samen met ons aan de slag?

Schrijf je in via onderstaande knop.

Waarom is dit echt iets voor jou?

De juiste keuze voor een opleiding of (bij)baan maken kan lastig zijn. Zeker op jonge leeftijd is het logisch dat je nog niet precies weet wat je wil. Je hebt wellicht nog nooit de kans of tijd gehad om dit te onderzoeken of uit te proberen. Er is een overvloed aan mogelijkheden, waardoor je al snel het overzicht kwijt raakt. Dit kan zorgen voor keuzestress. Je wil zeker de juiste beslissing nemen. En voorkomen dat je vroegtijdig met je opleiding moet stoppen of dat je het niet naar je zin hebt op je werk.

Uitvalcijfers in het mbo, hbo en wo laten zien dat het meer tijd, aandacht en begeleiding vraagt om tot een goede studie- of baankeuze te komen. Daarom kan een persoonlijk ontwikkelingsjaar bij de Jonge Helden Academie een zinvolle vervolgstap zijn. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met opleiden, coachen en adviseren van mensen bij leren en werken. We hebben een aanpak ontwikkeld waar je je leven lang iets aan hebt bij het maken van belangrijke keuzes. Gebaseerd op wie jij bent, wat jou interessant lijkt en waar je goed in bent. Je ontdekt wat je echt wilt en kunt. Zodat je op en top voorbereid kunt beginnen aan je toekomst.

Een persoonlijk ontwikkelingsjaar kun je overigens flexibel starten. Gedurende het jaar zijn er meerdere instapmomenten mogelijk. Als je bijvoorbeeld een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt en je huidige studiejaar niet af wil maken. Of als je onverwachts eerder hebt moeten terugkomen van je wereldreis. De keuze is aan jou.

De enorme keuze mogelijkheden die we hebben ben ik weer als een voorrecht gaan zien, ipv iets waar ik door de bomen het bos niet meer kan zien.

~ Held Mila ~

Wat ga je precies doen?

Allereerst willen we je natuurlijk leren kennen. We kijken naar jouw ervaringen op het gebied van school of studie en eventueel werk. En naar waar jij graag mee aan de slag wilt. Met gerichte opdrachten, ervaringen en contact met anderen zorgen we dat je jouw eigen koers kunt bepalen.

Afhankelijk van wat jij interessant vindt, brengen we je in contact met mensen uit ons uitgebreide netwerk die hun kennis en ervaringen met jou delen. Zoals ondernemers, vaklui, kunstenaars, topsporters, managers, ICT’ers en hulpverleners. En ook docenten, leidinggevenden van opleidingen en jongeren die bijvoorbeeld in het buitenland hebben gestudeerd of gewerkt. Door te praten en mee te werken met experts uit allerlei vakgebieden kom je erachter wat je zelf wil en wat er bij jou past.

Hiernaast gaan we aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. We zorgen ervoor dat je klaar bent om de juiste keuzes te maken voor jouw toekomst en om met je opleiding of baan te beginnen. Hoe we dit aanpakken, bepaal jij zelf. Je doorloopt een gevarieerd en intensief traject dat helemaal op maat gemaakt is voor jou. Een ervaring waar je je hele leven plezier en profijt van hebt.

Bij de Jonge Helden Academie ontwikkel je het vervolg van jouw eigen levensverhaal: your best step forward!

Wat kost het?

Deelnemen aan de Jonge Helden Academie kost €399,- (inclusief BTW) per maand.

Liever een individueel traject? Klik dan hier.

Enkele ervaringen van oud-deelnemers

Klik op de naam om de complete ervaring te lezen

×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×