Als enthousiasteling en verbinder zou ik mij heel graag willen inzetten voor jongeren. Door samen met ze een plan te maken om hun tussenjaar nuttig te besteden. En om ze te helpen bij het maken van een goede keuze voor een studie of werk.

Zelf heb ik op de middelbare school op aanraden van mijn ouders een vakkenpakket (met exacte vakken aaahhhh) gekozen, dat totaal niet bij mij paste.
Gelukkig ben ik via een stage terecht gekomen bij een reisorganisatie, en kon ik mijn liefde voor reizen en culturen inzetten. Tijdens mijn eigen reizen, van Namibië, Thailand tot Ecuador, heb ik jongeren leren kennen. En gezien hoe onderwijs en persoonlijke ontwikkeling hun situatie kan verbeteren.

Mijn doel bij Activity International was om Nederlandse jongeren op een verantwoorde manier kennis te laten maken met andere culturen en ze een steentje te laten bijdragen aan een beter leven voor de lokale bevolking. Dat is meer dan gelukt! Duizenden jongeren gingen de afgelopen jaren de wereld over om te backpacken of vrijwilligerswerk te doen. De laatste jaren lag mijn focus ook op de tussenjaar jongere; welke reis past bij ze en wat kunnen ze over zichzelf leren als ze zelfstandig op reis gaan. Deze ervaring zou ik willen gebruiken om de Jonge Helden trajecten te organiseren in Enschede. Daarnaast hebben zowel mijn zoon als mijn neefje een traject bij Jonge Helden gedaan, dit heeft ze beide veel opgeleverd. Mijn zoon heeft zijn traject bij Jonge Helden gecombineerd met een reis naar Bonaire, een ideale combi in zijn tussenjaar.

Om jongeren een persoonlijke ontwikkeling te zien doormaken tijdens een tussenjaar, is voor mij het mooiste wat er is. Ik heb er zin in!

Functie: Coördinator locatie Enschede

Janine spreken? Dat kan!

E: janine@jongeheldenacademie.nl

×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×