Wie zijn wij

Wie zijn we?

De Jonge Helden Academie bestaat uit ervaren coaches, studieloopbaanbegeleiders en ondernemers.

Marieke van Baars

Oprichter & Directeur
Marieke van Baars

Marieke van Baars

Oprichter & Directeur

Zowel tijdens mijn sportcarrière en als leidinggevende in het onderwijs en welzijn, wil ik bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen door kennis en ervaringen te delen. Waarom ik dat doe? Ik heb zelf ook ervaren hoe belangrijk het is dat er echte aandacht aan je gegeven wordt als je jong bent en voor moeilijke studie- of loopbaankeuzes staat. Dat er naast je ouders andere mensen zijn die je zien en zeggen welke talenten en kwaliteiten je hebt en je daardoor ondersteunen bij het maken van keuzes. Waartoe dat allemaal heeft geleid, kun je lezen op www.linkedin.com.

Functies: Oprichter, Directeur
Taken: Organisatie en netwerk ontwikkelen, ‘mama doekoe’

 

Marieke spreken? Dat kan!

Rogier van Aanholt

Oprichter, Directeur & Coach
Rogier van Aanholt

Rogier van Aanholt

Oprichter, Directeur & Coach

Aan het einde van mijn middelbare school bood een bedrijf mij een vaste baan aan: het verkopen van tv’s en stereo’s. Fantastisch, het was mijn hobby en bovendien had ik toen nog geen idee met welke studie ik zou willen starten. Ik werkte gedurende vijf jaar in winkels, fabrieken, verzekeringsmaatschappijen totdat ik ontdekte dat mijn interesse veel meer uitging naar hoe mensen met elkaar omgaan. Daar wilde ik meer mee gaan doen.

Tijdens mijn studie heb ik met een medestudent een filmbedrijf opgezet, gewoon kijken of het kon en of we zo ook onze boterham konden verdienen. En jawel, zie www.studiowhitecat.net. Inmiddels had ik wel duidelijk dat ik met mensen wil werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dat heb ik een aantal jaren met plezier en succes gedaan als studieloopbaanbegeleider en docent in het HBO. En nu al geruime tijd in en vanuit de Jonge Helden Academie.
Ik ben ervan overtuigd dat iedereen ergens voor deugt dus zet ik mij in om mensen te helpen ontdekken waarvoor.

Functies: Oprichter, directeur, Coach
Taken: Programma ontwikkeling, opleiden, trainen en coachen, ‘humorisme’

 

Rogier spreken? Dat kan!

Mick Berkenhagen

Coach & Online PR/marketing
Mick Berkenhagen

Mick Berkenhagen

Coach & Online PR/marketing

Vanaf de middelbare school heb ik al moeite om dingen te moeten doen/leren waar ik zelf niet het nut van inzie. Deze ervaring heeft mijn beeld op school en leren dusdanig beïnvloed dat ik ook niet met een open blik naar een vervolg studie kon kijken. Mede daardoor kwam het dat ik drie keer van studie ben gewisseld, met tussendoor ook nog de struggles die je kan ervaren als je een studie voortijdig stopt. Uiteindelijk heb ik een studie afgerond, puur op wilskracht en zonder plezier omdat ik van mezelf vond dat ik iets moest afronden zodat ik maar een papiertje had.

Zelf heb ik altijd al een natuurlijke interesse in mensen gehad. Het gaat mij er niet zo zeer om wat iemand doet, maar meer waarom, hoe en waarom iemand het op die manier doet. Deze interesse en mijn eigen school/leer ervaring zijn voor mij de drijveren om jongeren te helpen om te onderzoeken wat er voor hen echt toe doet in het leven. En vanuit daar ze te helpen om een bewuste en gerichte keuze te maken.

Functies: Coach, Online PR/marketing
Taken: Programma ontwikkeling, coaching, ontwerpen, social media, ‘eigenzinnigheidskundige’

 

Mick spreken? Dat kan!

Geert Vaarwerk

Oprichter, Bestuurslid & Adviseur
Geert Vaarwerk

Geert Vaarwerk

Oprichter, Bestuurslid & Adviseur

Ik ben medeoprichter plus bestuurslid en op de achtergrond actief in de functie van adviseur en mentor van de coaches en ambassadeurs.

Ik heb tijdens mijn carrière diverse pedagogische activiteiten en functies uitgevoerd: vormingswerker, docent (aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en als zzp’er trainer en coach van personeel en organisatie (onder andere voor trainingsbureau en opleidingscentrum Schouten & Nelissen). Hoofdthema’s: loopbaankeuze en (be)leidinggeven/managen.

Functies: Oprichter, bestuurslid, adviseur
Taken: Programma ontwikkeling, begeleiding coaches, ‘kletsmaat’

 

Geert spreken? Dat kan!

Een eerste indruk krijgen van Jonge Helden Academie?

Enkele recensies van oud-deelnemers

Klik op de naam om de complete recensie te lezen