“Hetgeen wat ik heel fijn en prettig vond was dat je in een groepje komt die ongeveer hetzelfde meemaken als jij.”

Ik heb een hele leuke, leerzame en gezellige tijd ervaren op de JHA. Ik heb er veel ontdekt over mezelf. Ik ben iemand die snel enthousiast wordt en er moeten constant veel nieuwe dingen gebeuren of komen om die enthousiasme te houden. Ik ben iemand die sfeer belangrijk vind. In een fijne en chille sfeer kan ik het beste leren en mezelf ontwikkelen. Om me fijn te voelen en goed in me vel te zitten heb ik mensen om me heen nodig, zoals mijn familie, vriendinnen en vriend, maar ook wildvreemde. Ik ben iemand die snel het initiatief neemt en ga er ook graag op uit.  Ik hou ervan om dingen te doen.

Er is een fijne omgeving en sfeer om in te werken, dingen uit te zoeken en om plezier in te maken. Dat komt namens door de begeleiders: Kim en Erik. Ze zijn fijn, chill, gezellig en betrouwbaar. Je mag ze altijd aanspreken. Ze willen je helpen als het even niet verder lukt.

Hetgeen wat ik heel fijn en prettig vond was dat je in een groepje komt die ongeveer hetzelfde meemaken als jij. Iedereen met zijn eigen draai, maar iedereen is zoekende.

Ik ben naar de JHA gekomen, omdat ik goed achter mijn studiekeuze wil staan. De richtingen die ik interessant en leuk vind wist ik al. Dat waren namelijk politie, iets binnen defensie of verpleegkunde. Misschien ontdekte ik wel een hele andere leuke studie. Uiteindelijk is het toch de politie geworden. Ik merkte door bezig te zijn met het onderzoeken van alle studies dat politie echt mij het meeste aantrok en de meeste motivatie gaf om de studie uit te pluizen.

Ik merkte toen het traject al een tijdje bezig was dat het eerste deel gestructureerd en goed in elkaar zat. De persoonlijke handleiding werd stukje voor stukje uitgelegd en duidelijk. Tussendoor kwam er wel eens een lunchgast of een leuke teamverband opdracht. In de latere fases merkte ik dat het allemaal wat minder spannend werd. Er kwamen eigenlijk niet meer van die teamopdrachten en je moest veel zelf aan de slag. Het zou misschien wel leuk kunnen zijn als er presentaties gehouden zouden worden bijvoorbeeld over een breed beeld van alle beroepen en studies of kanten die er zijn.

Ik heb een ongepland tussenjaar gekregen, waar ik in eerste instantie van baalde, maar wat uiteindelijk wel nuttig is geweest. Ik zou willen zeggen tegen de mensen die in dezelfde fase als ik zitten: ´maak je geen zorgen, geniet en doe je best.´

Ben jij ook benieuwd wat de Jonge Helden Academie voor jou kan betekenen?

Plan Kennismaking
×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×