Ik vond het ook erg fijn om in een groep te werken van mensen die in hetzelfde schuitje zitten.”

Ik ben erg blij met mijn keuze om een traject te doen bij de JHA. Nadat ik was gestopt met de pabo voelde ik me erg onzeker. Ik had geen idee wat ik kon gaan doen of waar ik wél goed in zou zijn. Ik ben bij de JHA stapsgewijs meer over mezelf te weten gekomen. De manier waarop ik het beste leer, hoe ik van nature dingen aanpak, waar ik goed in ben of kan zijn, wat mij wel en niet motiveert en hoe ik mijn motivatie kan behouden. Door een stap terug te zetten en bij het begin te beginnen kon ik veel gerichter een studiekeuze maken. Door middel van opdrachten en werkvormen, en gesprekken met mijn coaches en groepsgenoten ben ik uiteindelijk tot de studiekeuze vaktherapie drama gekomen. Voordat ik daarbij kwam heb ik heel veel websites bezocht, studiegidsen doorgenomen en opleidingspresentaties en open dagen bezocht.

Ik vond het erg fijn om elke vrijdag naar de JHA te gaan en bezig te zijn met mijn studiekeuze. Daarvoor was ik soms wel bezig met een studiekeuze, of waren mijn ouders erover aan het vragen. Het bleef constant in de lucht hangen, maar ik kon mezelf er niet echt toe zetten om daadwerkelijk aan de slag te gaan en een studie te gaan zoeken. Een ritme van elke vrijdag naar de JHA gaan en die dag bezig te zijn met mijn studiekeuze hielp mij heel erg. Ik kon op vrijdag hiermee bezig gaan, en de rest van de week hoefde ik er niet over na te denken als ik dat niet wou.

Ik vond het ook erg fijn om in een groep te werken van mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Ook al zijn we allemaal hele verschillende mensen met verschillende interesses, we zijn allemaal hier gekomen met hetzelfde doel. Als je even geen zin hebt om verder te moeten met waar je mee bezig was is er altijd wel iemand die even met je wil pingpongen, of een rondje wil lopen. Er hangt een hele fijne en positieve sfeer bij de JHA. Je bent niet verplicht om iets te doen, je bepaalt zelf wanneer je aan het werkt bent en wat voor jou prioriteit heeft. Als je even vastloopt helpt je coach je weer op weg. Het is geen school, en zo voelt het ook niet.

Ik heb meegekregen van mijn tijd hier dat het oké is als je dingen niet weet. De tijd nemen om rustig na te denken over jezelf, wat je leuk vindt, wat je goed kan en waar je beter in wil worden is heel belangrijk. Mijn eerste studiekeuze was niet heel goed doordacht, mijn moeder is leerkracht en dat vond ik sinds heel jong ook interessant, veel van mijn vrienden gingen naar de pabo, en ik kon goed met kinderen overweg. Dit waren mijn redenen om ook naar de pabo te gaan. Ik heb twee opendagen bezocht en toen een van de twee scholen gekozen. Tijdens mijn traject bij de jonge helden heb ik zo veel meer steunpalen gevonden om mijn studiekeuze te ondersteunen, en heb ik heel makkelijk kunnen filteren tussen studies en de verschillende scholen die die studies bieden. Dit gebeurde niet zomaar van de ene op de andere dag, en dat hoefde ook niet. De ene dag was ik een paar uur heel druk aan het werk, en de andere dag had ik er na 2 uur geen zin meer in en ging ik aan wat anders werken, of spelletjes spelen. Het is prima om het niet te weten, en het is ook prima om tegen je ouders te zeggen dat je het nog niet weet en dat ze het niet elke dag hoeven te vragen. Bij de ouderavond is dat voor veel ouders ook duidelijker geworden. Een studie of loopbaan keuze is een persoonlijk proces, en soms heb je er gewoon even niks over te delen. En dat is heel normaal.

Ik heb bij de Jonge Helden Academie heel veel geleerd maar ook vooral heel veel plezier gehad. Ik ga de rest van mijn leven nut hebben van de dingen die ik hier over mezelf te weten ben gekomen.

Ben jij ook benieuwd wat de Jonge Helden Academie voor jou kan betekenen?

Plan Kennismaking
×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×