“Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder de Jonge Helden Academie niet tot deze conclusie was gekomen. Dus nogmaals, heel erg bedankt allemaal!”

Toen ik met mijn opleiding was gestopt was er te weinig tijd om voor een andere studie in te schrijven (maar goed ook want ik had echt geen idee wat ik wilde). Dus ben ik zo terecht gekomen in een tussenjaar. In eerste instantie wilde ik het hele jaar alleen maar werken om lekker bij te verdienen. En toen kwam de realisatie dat ik dan nog steeds niet zou weten wat ik voor studie zou willen doen. Dus ben ik (om eerlijk te bekennen vooral mijn moeder, hierbij speelt luiheid een grote rol) op zoek gegaan naar van alles dat mij zou kunnen helpen om een studiekeuze te maken. En zo stuiterde we op de Jongen Helden Academie, in het begin vond ik het een raar idee en zag ik het er nut er niet van in.

Met tegenzin scrolde ik door de website heen en kwam ik erachter dat het misschien toch stiekem wel een heel goed iets was. En zo was ik binnen 1 minuut overgehaald om mij toch maar aan te melden. Nu ik één jaar verder ben en inmiddels een studie heb gekozen (Toegepaste Psychologie voor de geïnteresseerde) kan ik terugkijken naar de Jongen Helden Academie met veel dank toe naar iedereen. Terugkijkend op mijn tijd hier heb ik veel meer geleerd dan ik in eerste instantie dacht. Zo heb ik niet alleen een studiekeuze weten te maken maar ben ik ook te weten gekomen waar ik goed in ben, wat ik zoek in een opleiding, mijn talenten en vooral ook het leren inzien dat iets wat voor mij normaal lijkt ook echt een talent kan zijn.

Mijn keuzeproces was desalniettemin een beetje hobbelig. Ik wist niet wat ik wilde en elke opleiding had wel een negatief aspect. Dus hebben we het anders aangepakt. Want vind je leuk? Welk Beroep vind je leuk? Welke beroepen geven je genoeg spanning? Zo zijn we erachter gekomen dat het analyseren van het menselijk handelen mij, zoals Rogier mooi zei, enthousiast maakt. Het achterhalen waarom mensen iets doen, daar lag mijn interesse. Vooraf had ik ook al duidelijk gemaakt dat de recherche mij super interessant leek en alsof het nog niet beter kon wist Rogier wel een rechercheur waarbij ik op gesprek kon komen. Eenmaal klaar met het gesprek was het voor mij wel duidelijk. Ik wilde Recherchepsycholoog worden en niks anders.

Toen heb ik alles uitgezocht wat voor mij de beste manier is om dit doel te behalen en met de juiste leuke studie. Zo ben ik tot Toegepaste Psychologie gekomen. Hierbij komt dat stukje psychologie naar voren waar mijn interesses liggen maar met de hulp van de jonge helden academie ben ik er ook achter gekomen dat ik een (en dit ga ik nooit vergeten) “groen” persoon ben. Dat wil zeggen dat je graag in contact bent met anderen en vooral in groepsverband wil werken. En zo zat deze opleiding precies in elkaar. En nu zit ik hier. In mijn 1ste jaar Toegepaste Psychologie. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder de Jonge Helden Academie niet tot deze conclusie was gekomen. Dus nogmaals, heel erg bedankt allemaal!

Ben jij ook benieuwd wat de Jonge Helden Academie voor jou kan betekenen?

Plan Kennismaking
×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×