“Jonge helden heeft mij meer zelfvertrouwen in mijn studiekeuze gegeven. Ik heb geleerd dat twijfelen bij het proces hoort en dat dat niet betekent dat je daarom geen goede keuze maakt.”

In mijn tussenjaar wilde ik bezig blijven. Ik wilde niet alleen werken, want dat voelde als tijdverspilling. Ik had echter ook geen zin om te gaan reizen. Ik voelde er gewoon niet zoveel voor en vond mezelf ook nog te jong, want ik was 17. Daarom ben ik naar tussenjaar programma’s gaan kijken en de jonge helden academie werd mijn keuze. Het feit dat je elke maand op kan zeggen geeft een gevoel van vrijheid, want stel dat je erachter komt dat je toch wel wat anders wil doen. En omdat het maar 1 keer in de week is hou je veel tijd over om te werken en andere leuke dingen te doen waar je vóór je tussenjaar misschien geen tijd voor had.

Ze hebben mij geholpen bij het onderzoeken van studies. Ik weet nu naar welke aspecten van een studie ik kritisch kan kijken om een gegronde mening te creëren. Dit werd op de middelbare school nauwelijks belicht en dat miste ik wel. Het project om jezelf beter te leren kennen was interessant, en ik zag bij velen dat het wat vraagtekens ophelderde. Maar om heel eerlijk te zijn merkte ik bij mezelf dat ik het meeste daarvan al doorhad. En dan heb ik het niet over de theorie en de specifieke lagen die een persoon maken hoe die is, maar meer over het algemene inschatten van mensen. Waarom ze doen wat ze doen. Het was wel gaaf om de links met achterliggende theorie te leggen. Je kan het hierdoor beter onder woorden brengen.

Ook voelde de jonge helden een beetje als het verbreden van mijn horizon. Ik kom zelf uit een klein dorpje uit het oosten van Nederland en op deze manier kwam ik elke week weer een keertje in Nijmegen. Verder zit je in een groepje met mensen vanuit meerdere hoeken van Nederland. Het was een leerzaam proces en ik heb er geen spijt van. Ook al ging het soms met ups en downs qua motivatie. Ik ben van mening dat je er zelf in moet stoppen wat je eruit wilt halen, want je krijgt goede begeleiding, maar je zult toch zelf aan de slag moeten.

Ben jij ook benieuwd wat de Jonge Helden Academie voor jou kan betekenen?

Plan Kennismaking
×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×