“Ik kan andere deelnemers van de JHA aanraden om een open blik te hebben op welke mogelijkheden er allemaal zijn in studie- of werkkeuze.”

Ik heb mijn tijd op de JHA positief ervaren. Aan het begin van het traject vond ik het moeilijk mijzelf in de groep te plaatsen, ik had het gevoel dat mijn achtergrond anders was dan de meeste andere deelnemers. Dit doordat ik 3 jaar op mezelf had gewoond en bij terugblikken op onderwijs en leermethodes keek ik terug naar de universiteit waar de meeste andere deelnemers terugblikte op middelbare school. Nadat ik de groep beter leerde kennen, mede door de teambuilding oefeningen, voelde ik me meer thuis in de groep. Uiteindelijk is iedereen in de groep net als ik op zoek naar een nieuwe ervaring te beginnen.

In de eerste paar weken van het traject vond ik het lastig te zien waar het traject heen ging en wat ik eraan had. Toen we begonnen met het bespreken van de persoonlijke handleiding en het doorspitten van beroepengids/studiegids had ik het gevoel dat de voortgang in het traject een stuk sneller ging. Vanaf daar tot de laatste 2 maanden van de het traject bleef ik ditzelfde gevoel ervaren van heel actief bezig zijn met de keuze. Toen ik eenmaal mijn keuzes duidelijke had(CODAM en defensie) was het weer opnieuw zoeken naar wat ik nog uit het traject van de JHA wilde halen. Hierbij was het fijn om weer terug te blikken op de persoonlijke handleiding en de must/want/joker als herinnering aan hoe ik op deze keuzes ben uitgekomen. Verder was voor mij persoonlijk ook goed om terug te kijken op waarom het niet lukte met mijn studie en waarin deze opleidingen anders zijn dan wat ik al heb gedaan.

Wat minpunten:
Sommige dagen waarop het ochtend en-middagprogramma beide bestond uit zelfstandig werken was er mogelijk te veel vrijheid. Als een deel van de groep dan afgeleid raakt dan voelt de werkomgeving minder serieus.
De afwisseling tussen werken en gezellige dingen doen was erg fijn om een dag uit te houden, vaste moment om een rondje te kunnen lopen of even te pingpongen deden mij goed. Maar als aan de werktafel op werkmoment de gesprekken alle kanten op schieten heb ik het gevoel dat ik op een soort van dagbesteding zit.

Mijn deelname aan de JHA heeft mij voornamelijk veel zelfkennis opgeleverd. Ik heb tijdens het traject teruggeblikt op waarom mijn studie in Maastricht niet lukte. Opnieuw gekeken naar wat ik leuk vind en waar ik energie uit haal. Een nieuwe blik op toch opnieuw proberen om een opleiding te beginnen.
Daarnaast was het ook erg prettig om een vast moment in de week te hebben in de week om aan mijn vervolgkeuze te werken zodat dat de rest van de week minder in mijn gedachte speelde.

Ik kan andere deelnemers van de JHA aanraden om een open blik te hebben op welke mogelijkheden er allemaal zijn in studie of werkkeuze.

Daarnaast is er veel mogelijk binnen het traject om aan te geven wanneer ik voel dat het traject vaart verliest of wanneer ik niet precies weet waar ik aan moest werken. Dit was makkelijk om aan te geven bij de coaches en samen konden we kijken waar ik verder aan kon werken.

Cijfer en een zin: 8.5/10

Prettige ervaring om in een groep te kijken naar wat ik belangrijk vind en hoe ik verder wil.

Ben jij ook benieuwd wat de Jonge Helden Academie voor jou kan betekenen?

Plan Kennismaking
×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×