“Wat ik in dit traject heb geleerd over mijn talenten is dat ik eigenlijk in alles een beetje goed ben en dat ik dan ook niet per se 1 talent heb.”

Aan het begin van dit traject had ik zoveel wensen en allemaal om er zeker van te zijn dat ik de juiste weg zou bewandelen en dat ik niet weer een verkeerde keuze zou maken. Bij de Jonge Helden heb ik geleerd dat geen enkele keuze een verkeerde keuze is en dat je een gok moet wagen.

Mijn tijd bij de JHA heb ik ervaren als een periode waarin je jezelf vaak tegenkomt. Je leert jezelf kennen en je leert waarom jij dingen doet zoals je die doet. Ook leer je het bij anderen herkennen wat een leuke bijkomstigheid is. Het traject bij de JHA is voor iedereen anders en de route wordt niet voor je uitgestippeld, maar je wordt er wel in ondersteunt en zo vind je je eigen weg. De sfeer bij de JHA is heel erg leuk en het is elke week weer een plezier om erheen te gaan.

Wat ik in dit traject heb geleerd over mijn talenten is dat ik eigenlijk in alles een beetje goed ben en dat ik dan ook niet per se 1 talent heb. Ik zag het altijd als nergens écht goed in zijn omdat je nergens echt uitspringt, maar hier heb ik geleerd dat je niet overal de beste in hoeft te zijn om ergens goed in te kunnen zijn.

Wat ik ook heb geleerd is dat mijn manier van leren in eerste instantie theoretisch is, zodat je eerst heel veel leert over een onderwerp en het daarna pas in de praktijk brengt. HBO is wat dat betreft voor mij ook een beetje te praktijkgericht wat voor veel anderen juist een groot voordeel is. WO is dan weer heel theoretisch. Ik denk dat ik precies tussen die twee inzit. Wel veel theorie willen, maar toch ook net een beetje praktijk, omdat ik door iets in praktijk te brengen het sneller oppak.

Door mijn deelname aan de JHA heb ik uiteindelijk besloten om de opleiding Social Work te gaan volgen en in het eerste jaar mijn propedeuse te gaan halen. Daarnaast wil ik wiskunde bijspijkeren op vwo-niveau. Zodat ik vervolgens met mijn propedeuse door kan naar de uni om Psychologie of Pedagogische wetenschappen te gaan studeren.

Wat ik andere mensen zou mee willen geven die in dezelfde fase zitten. Voel je niet alleen want er zijn zoveel anderen die ook in eenzelfde situatie zitten. En gun jezelf de tijd.

Ben jij ook benieuwd wat de Jonge Helden Academie voor jou kan betekenen?

Plan Kennismaking
×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×