“Ik houd heel veel van mijn werk en dus had ik het jammer gevonden als ik in mijn ‘tussen-werkjaar’ niet veel had kunnen werken en alleen met studies bezig was.”

Hoe heb ik het bij de JHA ervaren?

Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Dat komt mede door de omgeving en de mensen, maar ook door het hele sfeertje dat er hangt. Ik vond het echt heerlijk om met leeftijdgenoten die in hetzelfde bootje zaten te varen over zeeën van studies. Voordat ik begon bij de JHA had ik geen flauw idee wat er mij te wachten stond. Tja, een plek voor mensen in een tussenjaar om uit te vogelen wat je gaat doen met je leven, hoe moet je dat in hemelsnaam zien. Maar mijn verwachtingen die ik enigszins had zijn meer dan bereikt. Dat het maar één dag in de week was, was ook perfect. Ik houd heel veel van mijn werk en dus had ik het jammer gevonden als ik in mijn ‘tussen-werkjaar’ niet veel had kunnen werken en alleen met studies bezig was. Nee maar kortom, ik heb het echt leuk gehad. Sommige opdrachten snapte ik niet helemaal de essentie van (zoals het ‘joker’ gedeelte bij de must/want/joker) maar voor de rest hadden alle opdrachten wel een doel, (sommige pas na wat extra uitleg, bijvoorbeeld de PH).

Wat heb ik over mezelf ontdekt?

Ik heb zelf niet echt dingen perse ontdekt, maar meer gerealiseerd. Ik heb bijvoorbeeld gerealiseerd dat als ik ergens tegenaan loop wat ik moeilijk vind of moeilijk is, ik de eerste trein terug pak. Ik wist al dat ik dat deed, maar om dat zo van iemand anders te horen was pikant. Maar dat is nu wel iets waar ik echt aan wil gaan werken (en ook mee bezig ben 🙂 ). Verder ben ik erachter gekomen hoe sociaal ik kan zijn als ik mijn best doe. Daar heeft de JHA zeker bij geholpen. Ik ben niet precies degene die naar een vreemde stad gaat en daar even nieuwe vrienden gaat maken, maar na mijn JHA traject vind ik het idee minder eng en zou ik het weer doen (met frisse tegenzin wel maar geen angst in ieder geval hihi). Dit zijn wel de twee ontdekkingen die me het meeste zijn bijgebleven.

Wat heeft mijn deelname opgeleverd?

Een hele leuke nieuwe studie (Internationale Social Work), een nieuwe stad die ik op mijn lijstje kan zetten van bezochte steden in Nederland, nieuwe broodjes recepten en hele fijne herinneringen. (en een angst voor hangmatten maar daar heb ik het liever niet over…)

Wat zou ik andere mensen die in dezelfde fase zitten meegeven/zeggen?

Doe lekker blij, Want je hebt nog tot 1 mei, Nijmegen, Zwolle, Amsterdam en Breda. Zo’n studie zoeken,

Doe je het beste bij de JHA 🙂

En nu even serieus,

Wat mij heeft geholpen na de JHA is een kring mensen om me heen die net zo graag mij wilden zien studeren als ik zelf. Zorg dat je zo’n persoon hebt, dan valt je motivatie voor het zoeken naar een opleiding ook niet weg en krijg je misschien wel nieuwe ideeën. Zo heb ik heel veel aan mensen gevraagd wat zij hebben gedaan en wat zij mij zien doen. Daar is toen social work uitgekomen!

Ben jij ook benieuwd wat de Jonge Helden Academie voor jou kan betekenen?

Plan Kennismaking
×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×