“Tijdens dit traject ben ik veel te weten gekomen over mezelf door middel van de persoonlijke handleiding. Ik ben erachter gekomen hoe ik in elkaar zit en waar mijn interesses liggen.”

Ik heb mijn tijd bij de Jonge Helden Academie als ontzettend leuk en leerzaam ervaren. Nadat is was gestopt met mijn studie had ik geen idee wat ik nu wilde gaan doen. Een hbo-studie, een universitaire studie, of totaal iets anders? De Jonge Helden Academie was een echte eyeopener voor mij. Ik had hiervoor nooit eerder gehoord van een tussenjaartraject en wat dit mij zal brengen.
Tijdens het traject heb ik veel leuke en leerzame dingen mogen doen. Dit traject begonnen we met de hero-games wat mij meteen heel erg aan het denken ging zetten. We kregen lastige vragen gesteld wat toen moeilijk te beantwoorden was, maar dit zette mij al wel aan het denken. Ook het schrijven van een brief vond ik best gek en moeilijk. Laatst mocht ik deze weer teruglezen wat ik best spannend maar uiteindelijk ook leuk vond aangezien ik niet meer echt kon herinneren wat ik had opgeschreven. In de brief stond dat ik vooral moest kijken naar mezelf en naar waar ik sta en wat ik wil. Ik moest stoppen mezelf te vergelijken met anderen. Ik vond het moeilijk om te zien dat al mijn vrienden en vriendinnen om mij heen al bijna klaar waren met hun bachelor studie en ik nog totaal geen idee had van wat ik wilde doen. De Jonge Helden groep helpt daar heel goed bij. Het is fijn om omringd te zijn met mensen die ook tussenjaar hebben en niet weten wat ze willen doen.

Iedereen uit de groep zit in hetzelfde schuitje, waardoor je steeds meer doorkrijgt dat je niet de enige bent met dit probleem en dat dit ook niet erg is. Het uitwisselen van ervaringen met andere mensen uit de groep ervaarde ik als zeer prettig. Daarnaast was de gezelligheid van de groep ook erg fijn om tussendoor wat afleiding mee te vinden. Tussendoor wandelen, lekker eten halen én uiteraard tafeltennis.

In de groep ervaarde ik elke week een prettige sfeer. Ook het contact met de coaches vond ik erg fijn. De coaches zijn ontzettend leuk en het contact tussen coach en student vond ik prettig en laagdrempelig. Zij waren ook altijd in voor een wandeling of een potje tafeltennis. Maar ook boden zij goede hulp aan en konden mij goed begeleiden in het traject.

De voornaamste reden dat ik dit traject ben gestart is dat ik vooral moeite heb met dat kleine zetje om bezig te gaan met mijn studiekeuze. Door elke woensdag naar de Jonge Helden te gaan werd dit voor mij makkelijker. Ik werd meer gemotiveerd door onder andere de coaches, maar ook door andere jonge helden die bezig waren voor hun toekomstskeuze.

Ik had best veel zelf kunnen doen, maar hier had ik nooit de motivatie en zelfkennis voor. De coaches gaven mij een duwtje in de juiste richting. Ze konden in bepaalde situaties handige vragen stellen aan mij waardoor ik nog meer aan het denken werd gezet. Dit vond ik erg fijn, omdat ik over bepaalde dingen nooit zelf had nagedacht zoals bijvoorbeeld stage bij een studie, reden van uitval bij een studie en nog veel meer andere dingen.

Het fijne aan het traject is dat je helemaal je eigen tempo kunt bepalen. Terwijl ik al open dagen aan het bezoeken was, waren anderen uit de groep nog bezig met hun verlanglijstje. Iedereen werd helemaal vrijgelaten in zijn eigen tempo. Ik kan alleen niet vertellen of het eerder verlaten van het traject stress bij andere op zal leveren, aangezien zij ook misschien nu snel een keuze willen maken. Ik heb dit in ieder geval nooit zo ervaren.

Tijdens dit traject ben ik veel te weten gekomen over mezelf door middel van de persoonlijke handleiding. Ik ben erachter gekomen hoe ik in elkaar zit en waar mijn interesses liggen. Zelf had ik dit nooit over mezelf kunnen vertellen. De persoonlijke handleiding is niet alleen handig voor mijn studiekeuze nu, maar kan in de toekomst ook helpen bij het vinden van bijvoorbeeld een baan. Samen met de kennis over mezelf en mijn eigen gevoel heb ik een studiekeuze kunnen maken. Mijn heldentraject heeft geleid tot de studie Geografie, Planologie en Milieu. Of ik 100% zeker ben durf ik niet te zeggen, maar wel ben ik voor 99,9% zeker en ga ik er nu helemaal voor. Voorbereid en wel een frisse start in september, ik ben er klaar voor.

Wat ik anderen wil meegeven is dat het niet erg is als je niet weet wat je wilt studeren of wat je wilt doen in de toekomst. Weet dat je er niet alleen voor staat en dat er vroeg of laat altijd wel iets op je pad terecht zal komen wat je interesseert en waar je je energie en motivatie uit kunt halen. Ik geloofde er eerst niet in, maar nu wel.

Ben jij ook benieuwd wat de Jonge Helden Academie voor jou kan betekenen?

Plan Kennismaking
×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×