“Wat ik anderen zou meegeven is dat je echt de tijd moet nemen voor je keuzes, ook al voelt het alsof je te langzaam bent.”

Mijn tijd bij JHA heb ik goed ervaren. Ik vond het fijn om nog een keer in een sfeer te zijn met mensen die tegen hetzelfde aan liepen als ik en samen te ontdekken wat we wilden doen. Het was ook fijn dat er veel contacten waren waar je naar kan uitreiken voor verdere vragen.

Ik heb geleerd hoe ik dingen doe en dat ik bijvoorbeeld vaak toch wel de positieve kant van dingen kan inzien, ook al wist ik dat zelf nog niet. Ik heb ook geleerd dat ik vaak mee ga in dingen en daarop kan baseren of ik het leuk vind of niet en dat ik soms ook graag onderzoek doe voor ik ergens aan begin.

Mijn keuze is uiteindelijk geworden om niet te studeren. Ik voelde veel druk om toch maar iets te kiezen ook al leek het me niet leuk, maar ik heb hier geleerd dat ik niks “moet” doen. Het voelde alsof ik achter liep op vrienden en leeftijdsgenoten omdat iedereen aan het studeren en werken was, terwijl ik stil stond, maar ik heb geleerd dat als ik de ruimte niet voel om daar nu mee bezig te zijn dat dat oké is en dat ik mijn tijd mag nemen in mijn eigen proces in plaats van zo anderen bij te houden.

Wat ik anderen zou meegeven is dat je echt de tijd moet nemen voor je keuzes, ook al voelt het alsof je te langzaam bent. Ieders proces is anders en sommigen weten nou eenmaal eerder dan anderen wat ze willen doen. Als je dat zelf nog niet weet is het aan jou om te gaan ontdekken hoe je daar achter kunt komen en wat je leuk vind, zodat je daarna jouw eigen volgende stappen kunt zetten.

Ben jij ook benieuwd wat de Jonge Helden Academie voor jou kan betekenen?

Plan Kennismaking
×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×