“Het fijne aan de Jonge Helden Academie is dat de begeleiding hiermee niet stopt. Als ik tijdens mijn nieuwe baan tegen belemmeringen aanloop, kan ik hiermee altijd terugkomen en dat voelt heel warm.”

Hoi, ik ben Amber (24 jaar) en ik heb 5 maanden met veel plezier deelgenomen aan de Jonge Helden Academie. Ik ben begonnen bij de Jonge Helden Academie toen ik zelf niet meer verder kwam in mijn zoektocht. Na mijn middelbare schooltijd ben ik begonnen aan een studie. Ik had veel twijfels of deze studie wel bij mij paste, maar vond het belangrijk om dit toch af te maken. Toen ik eenmaal klaar was met mijn studie viel er een grote last van mijn schouders. Maar daarmee kwam wel de grote vraag: wat nu? Waar liggen mijn talenten? Wat vind ik leuk en waar ben ik goed in? Na een lange tijd zelf te zoeken naar deze antwoorden, kwam ik er niet meer uit. Ik startte bij de JHA en daar heb ik erg veel aan gehad.

Toen ik bij de Jonge Helden Academie begon, was ik opzoek naar een baan die goed bij mij zou passen. De JHA was voor mij een fijne en vertrouwde plek, om met een leuke groep mede-helden, stagiaires en Mick en Rogier te ontdekken waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Naast dat we constant aan ons eigen doel werkten, was er ook veel gezelligheid en een leuke sfeer om elkaar te leren kennen. Iedere week kwamen wij op donderdag samen om met elkaar, of zelfstandig, aan de slag te gaan voor ieders persoonlijke doel. Door middel van de ‘talent scan’ kreeg ik een steeds duidelijker beeld over wat ik nou echt belangrijk vind en in welke sector ik op mijn plek zou zijn.

Naast de talent scan, hebben de verschillende gastsprekers die langskwamen en de gesprekken met de andere deelnemers, Mick, Rogier, Geert en de stagiaires Camar en Aron, mij verder geholpen in mijn zoektocht. De enorme hoeveelheid banen en sectoren werden voor mij steeds overzichtelijker en het werd duidelijk wat wel en niet bij mij zou passen. Hierdoor viel er veel af, maar ik kreeg hiermee ook nieuwe ideeën om mij op te gaan focussen.

Vijf maanden nadat ik ben begonnen bij de jonge helden academie, begin ik met mijn volgende stap. Op 1 april begin ik met mijn nieuwe baan, waar ik veel uitdaging in zie en waar ik ontzettend veel zin heb om aan te gaan beginnen. Ik heb veel geleerd de afgelopen periode, ben een gelukkiger persoon en heb weer ideeën over mijn werkende toekomst. Het fijne aan de Jonge Helden Academie is dat de begeleiding hiermee niet stopt. Als ik tijdens mijn nieuwe baan tegen belemmeringen aanloop, kan ik hiermee altijd terugkomen en dat voelt heel warm. Bedankt Rogier, Mick, Geert, Aron, Camar en vooral ook mijn mede-helden voor deze fijne en leerzame periode!

Ben jij ook benieuwd wat de Jonge Helden Academie voor jou kan betekenen?

Plan Kennismaking
×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×