Over Jonge Helden Academie

Voor 27 – 67 jaar en organisaties

JHA voor 27 – 67 jaar en organisaties

ZES DAGEN OP REIS MET ALS BESTEMMING WETEN WIE JE BENT EN WAT JE WIL

Herontdek jezelf in jouw loopbaan

We hebben allemaal wel eens een moment dat we onszelf bezinnen op de toekomst van je werk. Er komen dan allerlei vragen naar boven. Zit ik wel op mijn plek? Hoe haal ik het beste uit mezelf? Hoe haal ik het beste uit de samenwerking met collega’s? Hoe ga ik professioneel en privé om met mensen die anders denken dan ik? Hoe ga ik om met de veranderende samenleving?

JHA helpt jou bij het vinden van een antwoord op deze vragen. In een zesdaags traject ontdek je jouw kwaliteiten en ambities op een manier die helemaal bij jou past. Zo leer je wat je kunt en wil, en vergroot je jouw zelfvertrouwen!

Wat is de zesdaagse van JHA?

JHA is de tak van De Jonge Helden Academie die zich richt op bedrijven en organisaties. De afgelopen zes jaar hebben we ruim 150 jongeren geholpen om zichzelf te leren kennen. Om hun uniciteit en innerlijke kracht te ontdekken, zodat ze gerichte keuzes maken voor een succesvolle toekomst. En daarmee voor een gelukkig leven, waarin ze volledig tot bloei komen. In hun werk en studie, maar ook privé.

We hebben dit traject ook ontwikkeld voor bedrijven en organisaties, in de vorm van de zesdaagse training ‘Herontdek jezelf in je loopbaan!’ Iedereen kan meedoen, jong en oud. We ontwikkelen de zesdaagse volledig op maat, met als doel om jezelf te herontdekken in je loopbaan. Je krijgt hierbij de nodige tools voor gerichte loopbaankeuzes. De deelnemers kunnen allemaal van dezelfde organisatie zijn of juist uit allerlei verschillende bedrijven komen.

Waarom is dit echt iets voor jou?

Op bepaalde momenten in je loopbaan heb je belangrijke keuzes te maken. Dit kan ontzettend lastig zijn. Er komt veel op je af, waardoor het logisch is dat je het overzicht kwijtraakt. Waarom dan niet de rust en de tijd nemen om te bedenken wat jij graag wil doen met je toekomst en hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen? Waar liggen jouw interesses? Waar ben jij goed in? Hoe wil je samenwerken met je collega’s? En waar word je echt gelukkig van?

Wij werken op basis van het verkrijgen van kennis over jezelf en dan te ontdekken wat dit betekent voor jouw ontwikkeling in je werkomgeving. Het is onze ervaring en overtuiging dat werken vanuit passie en talent bijdraagt aan het maximale uit jezelf te halen, want je werkt het best als je weet wie je bent.

Bij de Jonge Helden Academie ontwikkel je het vervolg van jouw eigen levensverhaal: your best step forward!

Wat ga je precies doen?

ONZE AANPAK: VAN ONTDEKKEN NAAR OOGSTEN

De zesdaagse is een traject dat volledig draait om jou. Om jouw unieke ik en jouw toekomst. We werken stap voor stap aan de volgende punten, onze 4 O’s:

1. Ontdekken
We maken een persoonlijke handleiding samen met en voor jou, die we uitgebreid toelichten. Hierbij zoomen we in op je talenten, karakter en doelen.

2.  Ontwikkelen
Als deelnemer aan de zesdaagse formuleer je doelen die je wilt bereiken. Het startpunt is je persoonlijke handleiding, die je het inzicht en de instrumenten geeft om deze doelen te bereiken.

3. Organiseren
Met de inzichten gaan we organiseren hoe jij jouw doelen gaat realiseren. Stap voor stap richten we je persoonlijke ontwikkelingsplan in.

4. Oogsten
Na de zesdaagse kun je met jouw persoonlijke fundament direct oogsten door jouw eigen instrumenten in te zetten. Om je voortgang te monitoren, maken we samen afspraken. Zo blijven we je ook na de zesdaagse ondersteunen, zodat je oogst zo groot en kwalitatief mogelijk is.

Het programma van de zesdaagse ziet er zo uit:

Dag 1: persoonlijke verhalen en doelen. Introductie in ‘De Persoonlijke Handleiding’.

Dag 2: maak kennis met jouw natuurlijke manier van leren, en jouw mentale en fysieke aanleg.

Dag 3: jouw talent in luisteren en spreken. Jouw duurzame motivatiesoorten.

Dag 4: motiverende werkzaamheden en omgevingen. Jouw persoonlijke handleiding in zijn geheel.

Dag 5: jouw levenslijn en toekomstperspectief. Jouw ambities en loopbaan stappen.

Dag 6: ervaringsexperiment. Jouw eindpresentatie en afsluiting met borrel en diner.

De groepsgrootte is tussen acht en twaalf personen. Je wordt getraind door de experts Marieke van Baars en Rogier van Aanholt. Het traject vindt plaats bij JHA op het Honigterrein in Nijmegen (Waalbaandijk 16) of in jouw eigen organisatie.

Wat kost het?

De kosten bedragen €2495,- per persoon (exclusief btw).

Je kunt via een persoonlijk opleidingsbudget of de belastingaangifte een bijdrage in de kosten realiseren. Waar nodig kunnen wij ook jouw organisatie ondersteunen bij het aanvragen van een  subsidie van Hoe werkt Nederland. Voor info zie: https://www.hoewerktnederland.nl/.

Voor de lunch wordt gezorgd en overnachtingsmogelijkheden zijn op loopafstand.

Liever een individueel traject?

Naast de zesdaagse bieden we ook de mogelijkheid voor een individueel traject. Heb je een doel en weet je niet hoe dit te bereiken? Dan kan individuele deelname aan de Jonge Helden Academie voor jouw een goede uitkomst zijn. Dit traject bestaat de volgende fasen:

Vooraf: intakegesprek;

Fase 1 (6 sessies)

Ontdekken van jouw unieke potentieel, ontwikkelen van jouw persoonlijke handleiding;

Fase 2 (4 sessies)

Onderzoek van de context met omgevingen zoals studie en werk;

Fase 3 (2 sessies)

Voorbereiding op de start in een nieuwe omgeving;

Na drie maanden: nazorggesprek;

De kosten van dit individuele traject zijn €1.995 exclusief 21% BTW. Het tarief voor het verlengen van per sessie à 1,5 uur is €125 exclusief 21% btw.

Interesse in deze ontdekkingstocht voor je loopbaan?

Wil je zelf meedoen of ken je mensen in organisaties die heel veel kunnen hebben aan een deelname aan deze training? Klik op de button hieronder of stuur een mail naar rogier@jongeheldenacademie.nl. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op om jouw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

Een eerste indruk krijgen van Jonge Helden Academie?

Waarom is dit ook echt iets voor jouw organisatie?

De organisatie waar jij werkt kan ook veel profijt hebben van de training ‘Herontdek jezelf in jouw loopbaan’. Overmorgen begint vandaag. En vandaag beginnen we met het menselijke potentieel in jouw organisatie in beeld te brengen, zodat zichtbaar is hoe dit inzetbaar is voor de uitdagingen waar jouw organisatie voor staat. De zesdaagse biedt op allerlei vlakken voordelen voor jouw organisatie: 

  • Individueel leren de deelnemers hun eigen duurzame potentieel kennen en zijn zij in staat om regie te voeren over verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling in de loopbaan. En hoe je effectief kunt samenwerken met collega’s.
  • De collega’s zijn veel meer in staat om elkaars potentieel te herkennen en aan te spreken. Een grote meerwaarde voor huidige en toekomstige samenwerkingsrelaties.
  • De werkgeverheeft na deelname een medewerker die duurzaam inzetbaar is, doordat deze zich bewust is van welke werkzaamheden en ontwikkelperspectieven wel en niet passen bij het eigen natuurlijke potentieel. De opgedane kennis blijft binnen de organisatie en is deelbaar geworden.
  • Op teamniveau vergroten we de effectiviteit en het leiderschap.
  • Op organisatieniveau leren managers het aanwezige menselijke potentieel kennen en ontdekken ze wat er nog nodig is bij de loopbaanontwikkeling en werving van medewerkers.

Breng het eens ter sprake bij het management van jouw organisatie en overtuig ze van de voordelen om mee te doen!