#Held op reis

Buitenlandreis tijdens je tussenjaar

Een tussenjaar waar je blij van wordt!

Wil jij meer zelfvertrouwen om een (studie)keuze te maken en te bepalen wat je na je tussenjaar gaat doen? En tegelijkertijd ontdekken waar je echt blij van wordt, wat je sterke kanten zijn en waar jouw talenten liggen? Een tussenjaar is hét moment om naast jezelf, ook de wereld te verkennen.
Haal het maximale uit je reis en jezelf met dit nieuwe tussenjaarprogramma!

Reizen en jezelf leren kennen!

Ga in je tussenjaar onbezorgd op reis en denk na over je toekomstplannen. Dit verhelderende tussenjaarprogramma helpt je om je eigen keuzes te maken. In drie maanden tijd ontdek je wie je bent, wat je wilt en ga je op reis om dit verder te onderzoeken. Om jou de mogelijkheid te geven om een toffe reis te maken zijn we de samenwerking aangegaan met Activity International. Zo kun jij jouw persoonlijke ontwikkeling combineren met internationale ervaringen. Een super combinatie in binnen- en buitenland voor een geslaagd tussenjaar!

Waardevolle inzichten en fantastische uitzichten!

De eerste maand start je in Nederland, met de focus op je persoonlijke ontwikkeling. Onder begeleiding van een ervaren coach ben je hier zes dagen mee bezig. Je leert onder andere waar je goed in bent en hoe je keuzes maakt. Daarnaast heb je genoeg tijd om te werken en geld te verdienen voor je reis. Je krijgt al inzichten in jezelf voordat je aan de tweede maand, en het avontuurlijkste deel van het tussenjaarprogramma begint; je reis! Jij kiest zelf waar de reis naar toegaat. Wordt het surfen in Costa Rica, op safari in Zuid-Afrika, vrijwilligerswerk in Sri Lanka of wildlife spotten in Namibië. Een ding is zeker: je gaat in 4 weken tijd heel veel nieuwe dingen beleven. Ook ga je in het buitenland jezelf nóg beter leren kennen. Na je reis heb je meer “bagage” en ga je verder met oriënteren op wat je na je tussenjaar gaat doen. In de derde maand ga je hiermee nog eens zes dagen aan de slag. Wordt het een studie, ga je werken of start je een eigen bedrijf? Jij kiest! Jij bent de #held van jouw toekomst.

 

Keuze uit vier tussenjaar reizen

Zoveel om uit te kiezen… wordt het Afrika, Azië of Midden-Amerika? We hebben vier reizen voor je uitgezocht die perfect in je tussenjaar passen. Welke reis je ook kiest, er zijn ook altijd andere (internationale) reizigers die dezelfde reis maken. Supergezellig en een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.
Je kunt kiezen uit:

 • Safari en vrijwilligerswerk in Zuidelijk Afrika: Bij deze Kruger to Coast reis begin je met een safari in het Kruger park in Zuid-Afrika. Dan doe je vrijwilligerswerk in Swaziland, waarna je reis eindigt aan de kust van Mozambique waar je gaat snorkelen en kajakken! Een heerlijke combi!
 • Vrijwilligerswerk in Namibië: Je gaat 3 weken naar een uniek wildlife-opvangcentrum, waar je meehelpt bij het verzorgen van dieren. Hier kun je overnachten in een reservaat waar je neushoorns kunt spotten! Daarnaast help je nog een weekje mee bij een onderzoeksproject. Het onderzoeksproject ligt in het 30.000 hectare grote TimBila reservaat. Zo zie je 2 topplekken in Namibië.
 • Vrijwilligerswerk in Sri Lanka: In het tropische Zuiden van Sri Lanka kun je kiezen uit verschillende sociale projecten en verblijf je in een gezellig vrijwilligershuis vlak bij het strand. De projecten zijn op het gebied van onderwijs, kinderopvang en women empowerment. Na het werk kun je met de andere vrijwilligers nog lekker even naar het strand. Perfect toch!
 • Groepsreis in Costa Rica: In deze gezellige groepsreis leer je surfen, krijg je Spaanse lessen, doe je vrijwilligerswerk en ga je op excursie naar het Monteverde National Park. Dit is een populaire reis, dus wees er op tijd bij!

Jonge Helden Academie voor en na je reis

Alles uit je reis halen gaat het beste als je weet wie je bent. Daarom starten we in de eerste maand met het leren kennen van jouw talenten, jouw motivatie, wensen en ambities. We kijken naar wie je bent, wat je hebt gedaan en wat je doelen zijn. Dat doe je op onze locatie in Nijmegen, het programma en de activiteiten worden op jou aangepast. Onder begeleiding van ervaren coaches werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je bent een of twee dagen per week op de academie. Als je terugkomt van je reis, ben je de derde maand opnieuw bij de Jonge Helden Academie. Je hebt tijdens je reis ook weer veel over jezelf geleerd, en dit nemen we mee in het vervolg van het programma. Je gaat verder met oriënteren op wat je na je tussenjaar gaat doen.
Jij hebt straks een rugzak vol argumenten voor je gemaakte keuze! Heb je meer hulp nodig bij het bedenken wat je na je tussenjaar gaat doen? Dat kan je je coaching verlengen!

Wil je meer info over onze werkwijze? Plan dan een vrijblijvende kennismaking via deze link.

Tussenjaarprogramma in het kort

 • 3 maanden
 • In de 1e en 3e maand ben je 12 dagen bezig met persoonlijke ontwikkeling
 • In de 2e maand maak je een reis van 4 weken
 • Je kiest uit een van de 4 reizen; Namibië, Zuidelijk Afrika, Costa Rica of Sri Lanka
 • Op reis met andere (internationale) jongeren
 • Vanaf 17 jaar. Behalve voor de Namibië reis, deze is vanaf 18 jaar
 • Mogelijkheid tot verlengen van je reis
 • Mogelijkheid tot verlengen van je persoonlijke ontwikkelingstraject

Waarom een tussenjaar?

De keuze is reuze! Er zijn honderden studies en mogelijkheden als je klaar bent met je middelbare school. Daarom snappen wij maar al te goed dat je even bedenktijd nodig hebt. En dat je een tussenjaar neemt om je te oriënteren op je toekomst. Met het tussenjaarprogramma van Activity International en de Jonge Helden Academie heb je een tof en goed doordacht tussenjaarplan.

Maak je eigen tussenjaar bucketlist!

Wat wil jij in je tussenjaar doen en stop je in je bucketlist? Wat dacht je van: nieuwe mensen ontmoeten, uit je comfortzone stappen, ontdekken wat je talenten zijn, een verre reis maken, zelfstandiger worden, een nieuwe taal leren, meer zelfvertrouwen krijgen, duikbrevet halen, studiekeuze maken, vrijwilligerswerk in het buitenland doen of een cocktailtje aan het strand!

Kies je eigen tussenjaarplan en plan een aantal voor jou belangrijke dingen zodat je tussenjaar nuttig en leuk wordt.

Wat ga je doen?

Ontwikkel jezelf bij de Jonge Helden Academie!

In dit tussenjaarprogramma ga je wekelijks aan de slag op onze locatie in Nijmegen. Hier krijg je persoonlijke begeleiding van onze ervaren coaches. Een dag op de academie is van 9.30 uur tot 15.30 uur. De eerste maand start met een 2-daagse waarin je de coaches en de andere Helden goed leert kennen. Vervolgens kom je in week 2 en 3 één dag naar de academie. Je ontdekt jouw talenten, manier van leren en jouw motivatie. We sluiten de eerste maand ook weer af met een 2-daagse. Daarin kun je met trots laten zien wat je al over jezelf hebt ontdekt en hoe je goed voorbereid op reis gaat!

In de tweede maand ben je op reis en houden we tussentijds online contact met elkaar. Na je reis start je derde maand van het programma ook met een 2-daagse waarin alle Helden reiservaringen uitwisselen en we beginnen met toewerken naar je vervolgstap. In week 2 en 3 kom je weer één dag naar de academie en werken we aan het onderzoeken van toekomststappen die echt bij jou passen. Je oriënteert je wat je na tussenjaar gaat doen. En we sluiten het programma af met een 2-daagse om te vieren wat je ervaren, geleerd en bereikt hebt! Mocht je na het programma nog verder begeleid willen worden in je ontwikkeling, dan kan dat op de Jonge Helden Academie. Het is mogelijk om je programma te verlengen.

Activity International regelt je reis!

In dit tussenjaarprogramma kun je kiezen uit 4 supertoffe reizen. Wij zorgen ervoor dat je een onvergetelijke tijd hebt in het buitenland. Check snel de 4 reizen en kijk bij welke reis je hart sneller gaat kloppen!

Zo ziet het tussenjaarprogramma eruit:

 • Week 1: 2 dagen bij de academie
 • Week 2: 1 dag bij de academie
 • Week 3: 1 dag bij de academie
 • Week 4: 2 dagen bij de academie
 • Week 5 t/m 8: Op reis
 • Week 9: 2 dagen bij de academie
 • Week 10: 1 dag bij de academie
 • Week 11: 1 dag bij de academie
 • Week 12: 2 dagen bij de academie

Let op! Het kan zijn dat we soms iets moeten schuiven met data, in verband met vakanties of feestdagen.

Prijzen

Prijzen 2023

€ 3200 – Tussenjaarprogramma met Sri Lanka reis (4 weken sociaal vrijwilligerswerk)
€ 4150 – Tussenjaarprogramma met Namibië reis (3 weken Wildlife-opvangcentrum + 1 week onderzoeksproject)
€ 4350 – Tussenjaarprogramma met Costa Rica reis (4 weekse groepsreis)
€ 4450 – Tussenjaarprogramma met Zuidelijk Afrika reis (4 weekse groepsreis)

Inbegrepen:

 • Keuze uit vier reizen (via Activity International).
 • Accommodatie tijdens reis
 • Begeleiding door onze partnerorganisatie ter plaatse
 • Hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis
 • 12 dagen persoonlijke ontwikkeling (verdeeld over 2 maanden) bij de Jonge Helden Academie
 • Persoonlijke begeleiding van een coach in Nederland

Niet inbegrepen:

 • De reiskosten naar de Jonge Helden Academie
 • Kosten voor je vlucht
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke kosten voor excursies, lokale reiskosten, extra maaltijden en drankjes, vaccinaties e.d.

 

Startdata

2023

 • Midden januari start je met het Jonge Helden traject. Je gaat dan op reis in de maand maart. Kies je voor Costa Rica dan start je 5 maart met je reis, Kruger to Coast start op 6 maart, Sri Lanka op 4 maart en Namibië start op 6 maart. Vanaf begin april ben je dan weer bij de Jonge Helden Academie.
 • Midden maart start je met het Jonge Helden traject. Je gaat dan op reis in de maand mei. Kies je voor Costa Rica dan start je 30 april met je reis, Kruger to Coast start op 1 mei, Sri Lanka op 29 april en Namibië start op 1 mei. Vanaf begin juni ben je dan weer bij de Jonge Helden Academie.
 • Begin september start je met het Jonge Helden traject. Je gaat dan op reis in de maand oktober. Kies je voor Costa Rica dan start je 1 oktober met je reis, Kruger to Coast start op 2 oktober, Sri Lanka op 30 september en Namibië start op 2 oktober. Vanaf begin november ben je dan weer bij de Jonge Helden Academie.

Let op! Wil je een afwijkende startdatum voor het tussenjaarprogramma, neem dan even contact met ons op. We kunnen het programma aanpassen aan jou!

 

 

×
Klik hieronder om te Whatsappen met Jonge Helden Academie.
×